Kérdése van?
Üzenet elküldve. Bezár

Szexuális Önismeret Kurzus – alapfokú

Get course
Megvásárolt: 10 diákok
Időtartam: 14 óra
Előadások: 22
Szint: Egyszerű

Szexuális Önismeret Kurzus

alapfok

a szexuális attitűd újraértékelése és átstrukturálása

(SAR – Sexual Attitude Reassessment and Restructuring)

 

A nemzetközi gyakorlatban a szexológusi, szexuálterápiás és a szexcoaching programok előfeltételként követelik meg a szexuális attitűd újraértékelése és átstrukturálása (SAR) tapasztalati képzést.

A szexológiai képzések elindulásakor (70-es évek vége, 80-as évek eleje) a szexulitással kapcsolatos explicit tartalmak elérhetősége és az azokról való beszélgetés erősen korlátozott volt. Az eredeti SAR programok számos explicit tartalmat mutattak be, amivel a jelenlévők egy része sosem találkozott, a csoportos és kiscsoportos beszélgetések lehetővé tették a résztvevők számára, hogy érzéseiket, gondolataikat megosztva, elfogadják saját fenntartásaikat és átstrukturálják azokat.

Azóta az explicit tartalmak elérhetősége drasztikusan megváltozott, ám az azokról való beszélgetés, az attitűdök feltárása máig problémás.

Noha a 2010-es években Prágában és Varsóban is tartottak a SAR kurzusokat, Magyarországra és a környező országokba nem jutott el, így ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű képzés magyar nyelven elérhető.

Európában a skandináv országokban az eredeti SAR-t módosítva, a beszélgetéseket a szexuális önismeret fókuszába helyezik, mely megnyitja a lehetőségét annak, hogy saját hiedelmeinket, félelmeinket felismerve, tudatosan változtassunk azokon.

A kurzus célja, hogy a résztvevők érzékenységét, tudását, megértését és megbecsülését mélyítse az emberi szexualitás és szexuális kifejezésmód sokféleségével és összetettségével kapcsolatban. Tudatosítsa a résztvevőkben az esetleges ismereti hiányosságokat, felismertesse határaikat, valamint a kényelmes és kényelmetlen érzéseket az emberi szexualitás és a szexuális kifejezés sokféleségével kapcsolatban. Ezáltal segít a résztvevőknek feltárni és újraértékelni a szexuális irányultsággal, viselkedéssel, identitással és egyebekkel kapcsolatos vélekedéseiket, elősegítve a tájékozottabb és érzékenyebb megközelítést, amikor klienseikkel találkoznak.

A Szexuális Önismereti Kurzus olyan tapasztalati képzési lehetőség, amely egyedülálló módon megnyitja és képessé teszi a résztvevőket a biopszichoszociális spektrumon belül arra, hogy hozzájáruljanak a szexuális egészség növeléséhez.

Akkor tudunk a hozzánk fordulóknak jól segíteni, ha a szexuális orientációk, viselkedések széles tárházát valóban el tudjuk fogadni és szeretettel, megértéssel viszonyulunk a tőlünk eltérő gyakorlatok, vélekedések irányába.

A Szexuális Önismereti Kurzus alapfokozata a fentiek figyelembevételével készült.